БДЗП сайт

БДЗП София :: Начало

 

За нас :: Дейности :: Доброволци :: Излети :: Линкове :: Форумът :: Yahoo-групата :: Пишете ни

Вие сте тук: БДЗП-София > Бъдете доброволци > Възможности: Маджарово

Бъдете доброволци::
Помогнете за опазването на птиците

Източни Родопи  © Александър Георгиев

 

 

 

 

Лешояди, вълци и УАЗ-ки

"Тук въздухът храни" казва Ивайло Ангелов, който се премести да живее в Маджарово, за да се отдаде на своята страст - лешоядите и вълците. Само който не е бил в Маджарово, не се е влюбил в това приказно място.

От началото на март в Маджарово се преместиха да живеят едни от най-активните доброволци на Българско дружество за защита на птиците. Техните основни занимания са свързани с подхранване и мониторинг на лешоядите, опръстеняване на лешояди, радиотелеметрия, проучване на вълците в района и всички други дейности, които досегашния екип на БДЗП е осъществявал.

Всеки желаещ да допринесе за птиците и за природата на България, ще бъде посрещнат гостоприемно по всяко време на годината. Момчетата разполагат с цял апартамент с две стаи, три легла и пет дюшека. Казват, че могат да съберат около 15-20 непретенциозни човека.

Необходимо е да си носите само самунче хляб и да се настроите приключенски за возене в УАЗ-ка или трабантче. Предварително обаче се свържете с Ивайло Ангелов ( ivailoangelov@abv.bg; тел: 0887 036 083 ), Йордан Минчев (minchev_jordan_bg@yahoo.com; тел: 0885 153 673) или Марин Куртев (тел: 0887 941 698).

Следете и съобщенията на Природозащитен Център Източни Родопи (ПЗЦИР) във форума на БДЗП, за да се запознаете в детайли с това, което екипът прави в района на Маджарово.

Телефонът на ПЗЦИР са: 03720 / 345

БДЗП-СОФИЯ:: НАЧАЛО
© БДЗП София MMV