БДЗП сайт

 

За нас :: Дейности :: Доброволци :: Излети :: Линкове :: Форумът :: Yahoo-групата :: Пишете ни

Вие сте тук: БДЗП-София >Излети > Чудните мостове

Излети::
Да гледаме птици заедно!
Полеви дневници:
Какво се случва по излетите на БДЗП-София
  Изгрев (© Симеон Стефанов) 8.12.2004::
Чудните мостове/Западни Родопи

Текст:
Йордан Христов
Снимки:
Костадин Георгиев + Симеон Стефанов
1 част :: 2 част :: 3 част
Чуден мост в Родопите (© Костадин Георгиев)
Чудните мостове в Родопите (© Костадин Георгиев)

Само тези от вас, които не са били там не знаят за магията на Чудните мостове. Много прилича на “Проходната пещера” до Карлуково, но е доста по-къса и няма тези “Дяволски очи”.

Образуван е един своеобразен скален мост и една малко по-дълга проходна пещера през която обаче не можахме да минем, защото имаше вода. Ще спра дотук, за да ви остане малко ентусиазъм и изследователски дух , сами да откриете мястото по начин , по който вие го разбирате.

На вторият ден от пътуването след тежка вечер, решихме да се разходим до х. Персенк.

Времето беше хубаво, а и не можехме да си позволим да отидем на непознато място и да останем в хижата. Тук вече потънахме в истински дивите Западни Родопи.

Някои колеги не можаха да сдържат ентусиазма си и тръгнаха преди повечето от нас още да са станали. Други пък, почти нарочно се изгубиха по пътеките. Това явно се оказа печеливша стратегия от тяхна страна, защото и двете групи успяха да видят потайните лещарки.

Други от нас, които искаха да популяризират Дружеството сред студентите от компанията предпочетохме да се движим с по-голямата група от хора и да им обясняваме за Дружеството и възможностите които то предлага на всеки един любител на природата.

Нашата група наблягаше на следите, тъй като бяхме доста шумни и всяка животинка би избягала при наближаването ни. Все пак тази стратегия се оказа не по-малко печеливша от тази на колегите. Тъй като бяхме повече хора, успяхме да видим доста следи, които в последствие се оказаха от глухар, вълци, зайци , мечки, сърни и лещарки. Много хора искаха да видят и морски орел, но … не му беше сега времето и мястото.


Прочетете продължението: 3 част

БДЗП-СОФИЯ:: НАЧАЛО
© БДЗП София MMV