БДЗП сайт

 

За нас :: Дейности :: Доброволци :: Излети :: Линкове :: Форумът :: Yahoo-групата :: Пишете ни

Вие сте тук: БДЗП-София >Излети > Чудните мостове

Излети::
Да гледаме птици заедно!
Полеви дневници:
Какво се случва по излетите на БДЗП-София
  8.12.2004::
Чудните мостове/Западни Родопи

Текст:
Йордан Христов
Снимки:
Симеон Стефанов + Костадин Георгиев
1 част :: 2 част :: 3 част

Изгрев в Родопите (© Симеон Стефанов)
На Чудните мостове (© Костадин Георгиев)
Чудните мостове (© Симеон Стефанов)

 

 

Наближавахме х. Персенк. От далече се чуваха дълбоките тонове на родопската музика, идваща откъм хижата. Това бе магията на Родопа планина!

В хижата се разговорихме с хижаря за местността и се оказа, че преди време в района е имало доста мечки и вълци . Имало е и около 12 000 овце, а местната фурна правила по 300 хляба на ден. Кипяло е живот!

След няколко чая и топли супи се запътихме обратно към Чудните мостове, където трябваше да се подготвим за празничната вечер 8-ми декември.

По пътя видяхме черен кълвач и сокерици. Приключенията през вечерта пак ще цензурирам, че някои колеги може да се разсърдят за коментарите ми.

Така преминавам направо към следващата сутрин, когато някои от нас не бяха уморени, за да гледат родопския изгрев.

Въпреки символиката на изгрева за едно ново начало, трябваше да стягаме багажите и да се връщаме към София. За да удължим обаче престоя си, решихме да закусим насред Чудните мостове. Беше незабравимо!

По-пътя към София спряхме на Асеновата крепост. Вече се бяхме отказали от скалолазката, която не можахме да видим на Мостовете, когато някой извика: “Каква е онази птичка на църквата!?”.

Нямаше нужда да се взирам дълго време. От пръв поглед се видя, че птицата беше дългоочакваната от нас скалолазка. Жалко, че бяхме оставили биноклите в автобуса!

Въпреки това, всички бяхме впечатлени от наблюдението, което кръстихме “наблюдение на пътуването”. Така приключи 8-ми декември за студентите и за членовете на БДЗП.

Веднага щом стигнахме автобуса всички се облегнаха на седалките и се отпуснаха с удовлетворение от успешния излет и с надеждата за предстоящите излети на клона.

Ако вие също искате да “вкусите” от удоволствието да наблюдавате птици, пишете ни на bspbsofia.web@gmail.com, за да излезем заедно за птици около София или в страната.

Върнете се към основната страница на Излетите

БДЗП-СОФИЯ:: НАЧАЛО
© БДЗП София MMV